Daguitstap Limburg

11.6.2021

Ga mee op de Limburgse daguitstap van Tai Chi Op-Weule ism de seniorenwerking. We bezoeken een natuurhulpcentrum en een fruitbedrijf. Een gezellige dag vol ontdekkingen en de Limburgse vlaai zal niet ontbreken!

Prijs per persoon: 55. Je kan dit storten op rekeningnummer BE55 7310 3026 1244 van Gemeenschapscentrum Op Weule met vermelding 'Daguitstap Limburg'. Je kan het ook contant betalen aan ons onthaal tijdens de openingsuren.

PROGRAMMA*:

(* Het programma kan mogelijk nog wijzigen afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.)

We vertrekken 's ochtends samen vanuit Woluwe met de bus naar het Natuurhulpcentrum te Opglabbeek (bekend van de TV-programma’s met Sil Janssen). De dag begint goed: verwelkoming met koffie en Limburgse vlaai!

Het thema van de daguitstap is dieren en fruit. We starten met een informatieve film die de werking van het Natuurhulpcentrum toelicht: spannende interventies, de operatiekamer, het voederen van babydieren enz. Daarna krijgen we een rondleiding in het medische gedeelte: revalidatiekooien, vliegkooien voor roofvogels, watervogelverblijven, vossenkooi, reptielenruimte, quarantainegebouw, leeuwenkooien en apenverblijven. Een interessante rondleiding met leuke anekdotes en interessante weetjes. Het geleid bezoek duurt 2 uur, inclusief de film van 30 minuten.

's Middags eten we gezellig samen een driegangenmenu in een restaurant in Houthalen-Helchteren en met de buikjes rond vervolgen we onze weg naar Sint Truiden.

In Sint-Truiden wacht ons een geleid bezoek aan het fruitbedrijf van Hugo Jacobs. Een gids toont ons het biologische geteeld fruit, de imkerij en de unieke Haspengouwse mosterd. We krijgen uitleg over elke stap in de fruitteelt, gaande van de aanplanting en de oogst tot de sortering en bewaring. Na deze smakelijke rondleiding kan je proeven van al de producten van eigen bodem: appels, peren, appelsap, stroop en honing. Er zal ook mogelijkheid tot aankoop zijn. Dit alles duurt 1,5 uur en achteraf is v

Algemene informatie

Thema: 
Specifieke vormingsthema's, Educatief
Wanneer: 

11.6.2021
van 8:00 tot 18:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum Op-Weule vzw
Sint-Lambertusstraat 91
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Vertrekuur: 07.45 uur stipt. Vertrekplaats: Sint-Lambertuskerk, Heilig-Hartplein 1, Sint-Lambrechts-Woluwe (bushalte Tomberg / bus 28). We reizen met een autocar van Micheline Cars die uitgerust is met een

Prijs: 

€ 55

Prijs

€ 55

Reservatie

GC Op-Weule
tel 02 775 92 00
opweule@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum Op-Weule vzw
Sint-Lambertusstraat 91
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Bereikbaarheid

metrolijn 1, bus 29, 42 en 45 en nachtbus N05; halte Roodebeek
bus 28; halte Voot