Verenigingen voor kinderen & jeugd

Verenigingen zijn essentieel voor de werking en de dynamiek van het gemeenschapscentrum. Hier vind je een handig overzicht van de verenigingen voor kinderen en jeugd met contactgegevens erbij. Meer weten over de andere verenigingen van Op-Weule? Klik hier

Bobita
Bobita is een Hongaarse school in Brussel waarbij kinderen, met de hulp van getrainde leraren en in een enthousiaste gemeenschap, op speelse wijze hun taalvaardigheden, de Hongaarse cultuur en hun identiteit kunnen verdiepen.

  • Contactpersoon: Agnès Szabo
  • E-mail: bobita@live.be
  • Telefoon: 0475 57 38 40

English Youth Theatre
Het English Youth Theatre of kortweg het EYT coacht kinderen en jongeren om theater te spelen in hetEngels. De organisatie bestaat al meer dan twintig jaar en heeft ondertussen 150 studenten op drie plekken, met Op-Weule als grootste locatie. De theaterlessen in Op-Weule gaan vrijdagavond door tussen 18 en 21 uur. Er zijn vier groepen: ‘juniors’ van 6 tot 10 jaar, ‘intermediates’ van 10 tot 14 jaar en twee groepen ‘seniors’ van 14 tot 18 jaar. De kinderen en jongeren werken aan een theaterstuk dat ze ook opvoeren. Alle coaches hebben Engels als hun moedertaal.

Jeugdhuis De Schakel
De Schakel bevindt zich in de Villa Montald in het Roodebeekpark. Ben je tussen 15 en 30 jaar? Kom dan zeker eens langs wanneer het café open is of tijdens een activiteit. Zoek je een repetitiekot, een concertzaal, een plek om een activiteit te organiseren of wil je gewoon wat tooghangen? Bij De Schakel kan het allemaal.

  • Contactpersoon: Margot Quix
  • E-mail: info@jhdeschakel.be
  • Telefoon: 0478872995

Scouts & Gidsen Kruisboog-Hadewijch
De Scouts & Gidsen Kruisboog-Hadewijch is een Nederlandstalige jeugdbeweging in Sint-Lambrechts-Woluwe. Van kapoenen (vanaf 6 jaar) tot givers (tot 16 jaar) en leiding, elk kind is welkom. De scouts komt samen aan gebouw ‘302’ op de Roodebeeksesteenweg