ENTER zoekt Brussels Talent - OPROEP

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 1 augustus 2017 - 03:00
De vierde editie van het ENTER festival komt eraan. Heb jij een artistieke productie of ben jij een nog te ontdekken (jong) Brussels talent? Lees dan snel verder. 
ENTER
ENTER is een multidisciplinair kunstenfestival dat focust op participatieve kunstpraktijken. De vierde editie van het ENTER festival vindt plaats in het Brussels gewest van 26 tot en met 29 april 2018. Gedurende vier dagen strijkt het festival neer in vier erg verschillende Brusselse wijken (Haren, Laken, Sint-Pieters-Woluwe en de Begijnhofwijk) en creëert er een openbaar kunstenhuis. De uitvalsbasis is telkens het lokale gemeenschapscentrum. Een kunstenaar toont er het eindresultaat van een lange participatieve residentie in de wijk en in elke zone presenteren we straf artistiek werk, geselecteerd door de bewoners en partners die actief zijn in die zone.
 
We zijn op zoek naar artistieke producties die beantwoorden aan volgende criteria: aansturing door kunstenaar(s), betrokkenheid van burgers in het maakproces (kan op diverse niveaus) en de productie is gecreëerd in 2016 of recenter. Daarnaast biedt het festival een plek aan (jong) Brussels talent dat nog te weinig te zien was op Brusselse podia. We zoeken prille en ontwikkelende creaties van autonome Brusselse kunstenaars die hun eerste stappen zetten in het professionele kunstenveld.
 
Alle disciplines zijn welkom.
Open call participatieve kunstpraktijken: klik hier
Open call (jong) Brussels talent: klik hier
 
Deadline voor indiening is 10 september 2017.
Antwoord 1 november 2017.
 
Voor vragen of info neem gerust contact op met ons!

Bie Vancraeynest (projectcoördinator ENTER festival): bie.vancraeynest@demos.be of 0495 69 24 47
An Van den Bergh (Demos vzw): an.vandenbergh@demos.be of 0474 64 98 03

ENTER Festival (Brussel) is een initiatief van de entiteit gemeenschapscentra (VGC) en Demos vzw  met de steun van stad Brussel (Brussel Stad- Haren- Laken) en de gemeente Sint- Pieters-Woluwe.