Kinderactiviteiten: nieuwe veiligheidsmaatregelen

Publicatiedatum: 
Vrijdag, 5 februari 2021 - 06:42

Vanaf maandag 1 februari gelden er nieuwe veiligheidsmaatregelen voor de kinderactiviteiten en speelweken in Op-Weule. Wat zijn de nieuwe regels juist?

Wekelijkse kinderactiviteiten

Elk kind mag één activiteit kiezen per week. Je mag geen hobby's combineren. Als je kind kiest voor kleutersport of crea-atelier in Op-Weule, mag je helaas niet meer naar de balletles, muziekles, scouts/chiro enz. Wij rekenen hierbij op het verantwoordelijkheidsgevoel van de ouders en gaan ervan uit dat wanneer jouw kind komt, dit diens enige hobby is.

Speelweken

De speelweken kunnen doorgaan (HOERA!) met alle gekende veiligheidsmaatregelen. 

Wat is er belangrijk?

  • Bubbels van maximum 25 kinderen (exclusief begeleiding) --> Op-Weule werkte al met een maximum aantal van 24 kinderen. We blijven dus mooi onder de nieuwe limiet van 25.
  • Het blijven elke dag dezelfde 24 kinderen. Kan je kind een dag niet komen, dan zal het kamp doorgaan met 23 kinderen. Er wordt geen kind meer van de wachtlijst toegevoegd. De bubbel blijft behouden. 
  • Ook hier geldt één aanbod per kind -->  Elk kind mag één activiteit kiezen per week. Kiezen ze voor deze speelweek, mogen ze 's avonds niet naar de balletles, muziekles, scouts/chiro... Wij rekenen hierbij op het verantwoordelijkheidsgevoel van de ouders en gaan er van uit dat wanneer jouw kind komt, dit diens enige hobby is die week.
  • Als er in Op-Weule parallel twee speelweken doorgaan, dan komen beide kampen NIET met elkaar in contact. De opvang, pauzes, activiteiten zijn apart. 

Heb je hier nog vragen over? Contacteer ons onthaal op info@opweule.be of bel 02 775 92 00.
We contacteren sowieso alle ouders die hun kinderen al ingeschreven hadden voor kinderactiviteiten of speelweken in Op-Weule.