Sint-Lambertusplein deels autovrij

Publicatiedatum: 
Maandag, 3 maart 2014 - 11:44

Komende zomer moet de heraanleg van het Sint-Lambertusplein in Sint-Lambrechts-Woluwe beginnen. Er komt meer ruimte voor voetgangers, maar een groot deel van de openbare ruimte blijft voorbehouden voor parkeerplaatsen.

De voorbije weken berichtten we al over heraanlegplannen in heel wat Brusselse gemeenten. Ook het Sint-Lambertusplein, de historisch kern van Sint-Lambrechts-Woluwe, wordt binnenkort vernieuwd. Eind vorig jaar was er een positief advies en de gemeente hoopt tegen de zomer de vergunning op zak te hebben, schrijft Le Soir. Nog tijdens de zomer kunnen de werken opgestart worden.

Het centrale deel van het plein krijgt een bedekking in graniettegels en wordt het exclusieve terrein van voetgangers. Er komen nieuwe bomen, banken en fonteintjes. Auto's zullen wel nog altijd rond het plein kunnen rijden. Met verzinkbare paaltjes kan het plein wel afgesloten worden op zondagen en in vakantieperiodes.

Er blijven ook ongeveer zeventig parkeerplaatsen bestaan. Dat is nauwelijks minder dan het officiële aantal vandaag, al kan het aantal auto's op het plein nu nog oplopen tot 150 door illegaal parkeren. Op een aanpalend pleintje langs het Woluwedal worden trouwens nog eens twintig parkeerplaatsen gecreëerd. Vandaag is daar een autovrije zone.

De gemeente investeert 3 miljoen euro in de heraanleg.

(c) brusselnieuws.be

http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/sint-lambertusplein-deels-autovrij