Verhalen in SLW: Elisabeth Derksen

Publicatiedatum: 
Maandag, 4 mei 2020 - 07:34

Wat houdt mensen in Woluwe bezig tijdens de lockdown? We vroegen het aan drie verschillende inwoners. Elisabeth Derksen, Kurt Deswert en Peter Mulder vertellen elk hun eigen verhaal.

Elisabeth Derksen

Elisabeth Derksen - 43 jaar, HR Adviseur

 

Elisabeth is sinds dit jaar (2020) kernlid van Femma Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze maakt muziek en kwam tijdens haar concerten in contact met Femma. Daarna meldde ze zichzelf aan om deel uit te maken van de vereniging. Sinds het begin van de Belgische lockdown, startte Elisabeth een hulpactie bij Femma. Mensen die boodschappen nodig hebben of een telefonische babbel willen, kunnen nog steeds bij haar terecht.

 

Wat doe je nu vooral in de lockdown?

 

Mijn werkgever is de EU, die in een heel vroeg stadium al zei dat we allemaal moeten telewerken. Nog voor de Belgische regering dit aankondigde. Ik werk dus al een hele tijd thuis en dat gaat goed. Daarom was ik er vroeg bij om een hulpactie te starten met Femma, aan het begin van de lockdown. Ik maakte de oproep om boodschappen te doen voor anderen of een luisterend oor te bieden. Heel wat andere leden van Femma boden na mijn oproep al heel snel hun hulp aan. We hebben nog niet veel aanvragen gekregen, maar ik vermoed dat sommige ouderen in Sint-Lambrechts-Woluwe kinderen of familie hebben die kunnen helpen. Niet zoals mijn collega’s uit buitenland, die zitten hier allemaal alleen. Zij zijn tussen de 30 en 40 jaar en zitten hier alleen in een appartementje, terwijl hun familie in het buitenland zit. Omdat het met de familie van sommigen zo slecht ging in Italië of Spanje, zagen zij de bui al eerder hangen en zitten zij ook al veel langer binnen. Wat ik aanvankelijk dacht, was dat ik naar ouderen in Woluwe zou moeten bellen. Nu valt het op dat eigenlijk vooral mijn collega’s er nood aan hebben.

 

Hoe beleef je zelf deze periode?

 

Best positief, want ik ben heel blij dat ik werk heb. Heel veel mensen zijn technisch werkloos. Ik woon in Sint-Lambrechts-Woluwe, met een groene tuin en samen met een leuke man. Ik heb het er niet echt moeilijk mee, behalve dat ik niet naar mijn familie kan in Nederland.

 

Naast het thuiswerken, maak ik vooral veel muziek. Iedere dag een uur. Ik lees veel en haak kledingstukken voor collega’s of voor mezelf. Ik bel heel veel met familie, maar dus ook met collega’s. Met mijn man valt het ook 100% mee. We dachten eerst dat het samen thuiswerken moeilijk kon worden, maar hij gaat gewoon boven zitten en ik beneden. Dat werkt wel. Wat ik vooral heerlijk vind is om met hem deze periode iedere ochtend samen te joggen of wandelen. Rond 7 uur ‘s ochtends is het nog rustig, want dan zijn er weinig mensen op straat.

 

Wat is jouw ultieme lockdowntip?

 

Blijf bewegen en gezond eten!