Zomer in de lucht

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 30 mei 2017 - 04:00

Er zijn een heel aantal gratis culturele stadsfestivals deze zomer.
Bekijk de volledige agenda >

Zomer in de lucht 2017

Zomer in de Lucht – 7 culturele stadsfestivals

Op zondag 21 mei geeft het Jetse straatkunstenfestival ‘Voenk’ de aftrap voor ‘Zomer in de Lucht’, een reeks van 7 culturele en gezinsvriendelijke stadsfestivals in Brussel tijdens het voorjaar. Net zoals de voorgaande jaren gaan de festivals door op 7 verschillende locaties. Allemaal hebben ze goesting om heel wat Brusselaars op de been te krijgen en de bezoekers, groot en klein, een super coole tijd te bezorgen. Kom ook en voel de Zomer in de Lucht.
 

Speels, kwalitatief en energiek!

Voenk, SuperVliegSuperMouche, Ô’de Molenbeek , Piknik Musik, Visueel Festival Visuel, Zomer op de Koer en Plazey. Ze staan allen voor speelse gezinsvriendelijke festivals boordevol kwalitatieve animatie en programmatie. Brusselaars kunnen vanaf 21 mei bijna wekelijks op verschillende locaties genieten van een gratis stadsfestival. Enkele van deze festivals zijn reeds gevestigde waarden en hebben een jaarlijkse afspraak met hun bezoekers. Anderen zullen de bezoekers verrassen met hun creatieve ideeën.
 

Zalige zomerbars…

Naast 7 stadsfestivals organiseren enkele gemeenschapscentra heel de zomer lang ontspannende zomerbars in hun huis, tuin of publieke ruimte in de buurt. Op de website www.zomerindelucht.be krijg je daar ook een overzicht van. Dus neem zeker een kijkje.
 

Zomer in de Lucht

Cultuurcentrum Brussel, de drijvende kracht achter de campagne ‘Zomer in de Lucht’, is het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra. Alle deelnemende festivals hebben dan ook een sterke link met één of meerdere centra. Voor sommige festivals ligt de organisatie volledig in hun handen, bij andere festivals zijn zij actieve en ondersteunende partner. Allen hebben ze echter hetzelfde doel, Brusselaars van alle leeftijden een toffe tijd bezorgen in hun stad.
 

Meer info?