Zomer in de Lucht – 7 verrassende stadsfestivals

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 3 mei 2016 - 01:09

Net zoals vorig jaar belooft het een super-geweldig-leuk voorjaar te worden in Brussel. 7 verrassende stadsfestivals bezorgen bezoekers, groot en klein, de tijd van hun leven van midden mei tot midden juli. Haal je sandalen, zonnebril en zonnehoedje alvast boven want vanaf 16 mei hangt de Zomer in de Lucht!

Affiche Zomer in de lucht - vrouw die met haar rug op een woonwagen ligt en recht in de zon kijkt
Voenk, SuperVliegSuperMouche, Visueel Festival Visuel, Plazey, O’de Molenbeek, Tournee General Special en Brosella Kids. Het zijn intussen allen gevestigde namen in Brussel. Ze staan voor speelse gezinsvriendelijke festivals boordevol kwalitatieve animatie en programmatie. 
 

Zomer in de Lucht

Cultuurcentrum Brussel, de drijvende kracht achter de campagne ‘Zomer in de Lucht’, is het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra. Alle  deelnemende festivals hebben dan ook een sterke link met één of meerdere centra. Voor sommige festivals ligt de organisatie volledig in hun handen, bij andere festivals zijn zij actieve en ondersteunende partner. Allen hebben ze echter hetzelfde doel, Brusselaars van alle leeftijden een toffe tijd bezorgen in hun stad. 
 

Nieuwe data, nieuwe ideeën, zelfde kwaliteit!

De formule blijft overal hetzelfde al werd er hier en daar wat gesleuteld aan data. Zo zijn zowel O’de Molenbeek als Visueel festival Visual verschoven naar een latere datum, terwijl Voenk in Jette vanaf dit jaar de leukste straatartiesten op je los laat op Pinkstermaandag. 
 
Tournee General, het jaarlijkse volksfeest in Anderlecht, wordt Tournee General Special. De organisatoren slaan dit jaar de handen in elkaar met tal van lokale organisaties en verenigingen, de bib, de academie, etc. Niet enkel het Dapperheidsplein, maar de hele gemeentekern staat in het teken van feest. 
 
 

Het wordt een zalig lange zomer

Naast 7 stadsfestivals organiseren enkele gemeenschapscentra heel de zomer lang ontspannende zomerbars in hun huis, tuin of publieke ruimte in de buurt. Via de website www.zomerindelucht.be krijg je ook daar een overzicht van. 
 
Plazey gaat dit jaar tot het uiterste. Naast een feestelijk festival eind juni houden zij heel juli en augustus een heuse zomerbar open in het Elisabethpark in Koekelberg. 2 maanden lang kan je er dagelijks van 11 uur tot zonsondergang terecht voor een drankje, picknick, leuke spelletjes en animatie. 
 

Meer info?

Lise Gieraerts
Communicatie Cultuurcentrum Brussel
02/ 563 05 64 – lise.gieraerts@vgc.be
 

Festivals

Voenk – 16/05 – Jette
SuperVliegSuperMouche – 12/06 – St.-Gillis en Vorst
Visueel Festival Visuel – 25/06 – St.Agatha-Berchem
Tournee General Special – 25/06 – Anderlecht
Plazey – 24-26/06 – Koekelberg
Brosella Kids – 9-10/07 – Laken
O’de Molenbeek – 10/07 – Molenbeek